download handleiding


Hoe vraag ik een nieuw wachtwoord op?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Klik dan op de link "Wachtwoord vergeten?" op de login pagina. Je wordt gevraagd jouw e-mail adres op te geven. Klik vervolgens op de knop "Nieuw wachtwoord" en een éénmalige login code wordt toegestuurd naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Via deze éénmalige login kun je jouw wachtwoord resetten.

Hoe kan ik inloggen?

Om in te kunnen loggen heb je een e-mailadres en een persoonlijk wachtwoord nodig. Indien je bekend bent in Parnassys, heb je een uitnodiging ontvangen met een link waarmee je jouw wachtwoord eenmalig kunt instellen.

Worden mijn gegevens veilig opgeslagen?

De gegevens worden veilig opgeslagen op een server van Skozok. De verbindingen zijn beveiligd met een SSL certificaat.

Hoe kan een leerling inloggen?

De leerling komt op het inlogscherm van het leerlinggedeelte door op een tablet, op Skool, een Chromebook of Cloudwise op de snelkoppeling (icoontje Zaza) te klikken (of via lerenleren.skozok.nl/leerlingen/inloggen). Een leerling logt hier in door zijn of haar voornaam, achternaam, leeftijd en wachtwoord (3 afbeeldingen) in te vullen. Voor iedere leerling is al een wachtwoord aangemaakt. Deze is te vinden bij ‘mijn leerlingen’ op de leerkrachtpagina.

Waar vind ik de wachtwoorden van mijn leerlingen?

Deze zijn te vinden bij ‘mijn leerlingen’ op de leerkrachtpagina. Hier kan een leerkracht wachtwoorden ook wijzigen en een overzicht printen.

Wat is het verschil tussen 'mijn leerlingen' en 'leerlingengedeelte'?

Het 'leerlingengedeelte' is beschikbaar voor alle medewerkers. Je kunt hier een kijkje nemen in het leerlinggedeelte en vindt er alle opdrachten voor groep 1 t/m 8. Wijzigingen worden niet opgeslagen.
'Mijn leerlingen' is alleen toegankelijk voor medewerkers die verbonden zijn aan een groep. Je ziet hier de vorderingen van jouw leerlingen (monsterscore en de rugzak van Frits) en je kunt de wachtwoorden van je groep inzien, wijzigen en printen.

Wat is het doel van het leerlinggedeelte van de website?

Het doel is het creëren van situaties waarin de strategieën geoefend kunnen worden. Bij iedere opdracht staat steeds één strategie centraal. Het gebruik van deze strategie is expliciet nodig om de opdracht tot een goed einde te brengen.
De opdrachten zijn gerangschikt per leeftijdscategorie (groep 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8) en sluiten daarmee aan bij de belevingswereld van de kinderen.

Welke opdrachten zien mijn leerlingen in een combinatiegroep?

Wanneer de combigroep bestaat uit een groep 1/2, 3/4, 5/6 of 7/8, dan zijn alleen deze opdrachten zichtbaar.
Wanneer de combigroep bestaat uit een groep 2/3, 4/5 of 6/7, dan zie je de opdrachten van beide groepen.
Bijvoorbeeld: groep 2/3 ziet de opdrachten van groep 1/2 en van groep 3/4.

Wat betekent 'monsterscore' en hoe werkt dit?

Iedere leerling kan sterren verdienen, waarmee de monsterscore wordt aangevuld.
Sterren worden verdiend door opdrachten te maken. Per opdrachtstap wordt één ster verdiend (het systeem controleert niet of de stap goed doorlopen is door de leerling).
De sterren worden per familie bijgeschreven in de balkjes op de homepage.
De balk is helemaal gevuld als de leerling alle zichtbare opdrachten heeft afgerond.

Wat betekent 'rugzak' en hoe werkt dit?

De leerling kan bij iedere opdracht een reflectie toevoegen door bij de laatste opdrachtstap te klikken op het icoontje van Frits. In het pop-upscherm dat dan verschijnt kan een leerling typen en/of een bestand of filmpje toevoegen.
Reflecties kunnen door de leerling worden bekeken door in de menubalk op 'rugzak' te klikken. Leerkrachten kunnen deze in het leerkrachtgedeelte bekijken bij 'mijn leerlingen'.